Skip to content

Behalve Shiatsu therapie, heb ik mij gespecialiseerd in een aantal andere massage technieken. Zo heb ik altijd een arsenaal aan mogelijkheden om je klachten te behandelen op een manier die bij jou past.

Combinatie van massage technieken

Deze vormen van massage zijn te combineren in een sessie Shiatsu therapie, maar je kan ook los een afspraak maken om bijvoorbeeld alleen een Triggerpoint behandeling te doen.

Technieken

  • Triggerpoint therapie
  • Sport & ontspanningsmassage
  • Stoelmassage
  • Cuppen

Werken in dezelfde houding

Als je veel achter een computer werkt, of anderzijds veel in dezelfde houding werkt, kan het lichaam na een tijdje gaan verkrampen. Je spieren staan te vaak en te lang in dezelfde houding, waardoor ze star en pijnlijk aanvoelen.

Het gaat vaak mis als je daarbij ook nog met je handen allerlei precieze bewegingen maakt, zoals veel typen, de hele dag met een muis werken, of andere microbewegingen.
Hierdoor kun je klachten ontwikkelen in je armen, schouders en nek.

Als er spierknopen aanwezig zijn kan triggerpoint therapie goed werken, of in een combinatie van andere massage technieken.

Wat is triggerpoint therapie?

Triggerpoints zijn spiervezels die verkrampt zijn en vast zitten. Dit kan aanvoelen als spierknopen. Door deze lokale verkrampingen in spieren kan er een gebrek aan doorbloeding ontstaan waardoor afvalstoffen zich kunnen ophopen. De spierknopen voelen hierdoor pijnlijk aan.

Door het masseren van de de triggerpoints ontstaat er ontspanning in de spiervezels waardoor de doorbloeding verbetert en afvalstoffen worden afgevoerd. Hierdoor wordt de verkramping in de spier opgeheven en kan de spierfunctie herstellen.

Afgeleide pijn

Opmerkelijk is dat de locatie van spierpijn en triggerpoints niet altijd overeen komen. Zo kan je spierpijn hebben in je nek, maar zit de oorzaak (de triggerpoints) dan bijvoorbeeld in je rug of schouder.

Andere spieren gaan de taak van de verzwakte spier namelijk overnemen. De kans is groot dat die spieren overbelast raken. Door deze overbelasting kunnen ook hier triggerpoints gaan ontstaan die pijnlijk zijn.

Afbeelding van trigger-points in het spierweefsel

Trigger-points in het spierweefsel
(bron: Wikipedia.com)

Sport- & Ontspanningsmassage

De handgrepen die ik gebruik bij een sportmassage of een ontspannende massage zijn gelijk, maar afhankelijk van de klachten, zijn deze wat meer of minder intensief.

De massage zorgt er namelijk voor dat het hele lichaam zich kan ontspannen. Door de ontspanning en de verbetering van de bloedcirculatie kunnen de klachten verminderen of oplossen.

Ook voor niet-sporters

Deze massagevorm is niet uitsluitend voor sporters. Ik gebruik de technieken uit de sportmassage juist ook voor mensen die een gevoel van stress hebben, overbelast zijn of klachten hebben, voortvloeiend uit een verkeerde houding of van een blessure.

Stoelmassage

De stoelmassage is los te boeken voor een half uur, maar kan ook onderdeel uitmaken van een Shiatsu behandeling en/of ontspanningsmassage. Waar je ook voor kiest: je krijgt altijd een behandeling op maat!

Cuppen

Cuppen maakt deel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Voor het masseren van bindweefsel en pijnlijke of gespannen spieren maak ik gebruik van de techniek ‘glijdend cuppen’.

Door een vacuüm in de cup worden huid en spieren wat gelift. Dit stimuleert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen.