Skip to content

Wat is Do-In yoga?

Do-In Yoga Froukje Verhoef doet oefeningDo-In Yoga is een meridiaan gebaseerde vorm van Yoga waarin Yin (verstilling) en Yang (activering) elkaar afwisselen.

Do-In yoga is gericht op het krachtiger worden van lichaam én geest. Kenmerkend voor Do-In yoga is de afwisseling tussen stil zijn en bewegen, concentratie en plezier, Yin en Yang.

Wat bereik je met Do-In yoga?

Er wordt bij de Do-In yoga bewust bewogen om de kracht van binnenuit te ervaren en op te bouwen. Het is de kunst van het bewegen van binnenuit om een geestelijk rustpunt te krijgen en je lichamelijke ruimte en kracht te vergroten.

Door regelmatig beoefenen van Do-In yoga, zal je gaan genieten van:

Resultaten

  • Fysieke veerkracht (leniger en sterker)
  • Beter functioneren van de vitale organen en spijsvertering
  • Verbetering van de bloedsomloop
  • Verdieping en verlenging van de ademhaling
  • Minder menstruatiepijn
  • Meer ontspannen in het leven staan, mentaal en emotioneel sterker
  • Ondersteuning in het ontgiften van het lichaam

Meridiaan-oefeningen als basis

Meridiaan-oefeningen vormen de basis van de Do-In yoga. Het doel is de Qi -energie- in de meridianen -energiebanen- goed te laten stromen. Dit doen we door bewegingen, strekkingen, (drukpunt)massages en ademhaling.

De theorie waarop dit gebaseerd is komt voort uit de Meridianenleer en de Vijf Elementenleer(Hout-Vuur-Aarde-Metaal-Water).

Invloed oosterse krijgskunsten

Voor de versterking van de spieren wordt gebruik gemaakt van oefeningen uit de oosterse vecht- en verdedigingssporten zoals T’ai Chi en Qi Gong, en uit de Power (Iyengar/Ashtanga) en Hatha Yoga. Daarbij is ook veel aandacht voor de buikademhaling.

Zo richt Do-In yoga zich op het stimuleren van de natuurlijke manier van bewegen en ademen vanuit de buikkracht (Hara).

Voor iedereen

Do-In yoga is toegankelijk voor iedereen; je hoeft niet lenig te zijn om hiermee te beginnen. Er wordt bewust en met aandacht bewogen, binnen je eigen mogelijkheden. Door de beoefening van Do-In yoga word je vanzelf flexibeler in je lijf, je denken en je doen.

Een schematisch overzicht van de meridianen en knopen in het lichaam. Klik om te vergroten.

Wekelijkse Lessen

Wegens verhuizing naar Frankrijk geef ik in Nederland geen reguliere Do-In lessen meer